URBAN CULINARY SCHOOL

Home of future chefs

מה זה בכלל קולינריה

כתבה מאת שמואל מולדובן
הקולינריה בישראל הינה אומנות הבישול והאכילה וצעדיה הראשונים בעולם החלו כאשר אכילת מזון חדלה מלהיות יצר הישרדותי בלבד והפכה להיות דבר ממנו נהנים אנשים רבים מסביב לעולם, אשר בכל מנה אותה הם מזמינים הינם מחפשים ליהנות מהטעם, המרקם והמראה של המאכל שמונח לפניהם.

ייחודה של ישראל בעולם הקולינריה
הקולינריה הפכה לדבר בלתי נפרד בתחום המזון, כשישראל לא רק שאינה נותרת מאחור בתחום אלא היא מתקדמת הרבה יותר ממדינות אחרות. הסיבה העיקרית לכך היא מגוון העדות שהתאספו מכל רחבי העולם אל מדינת ישראל ויצרו יחד מבחר יוצא דופן של קבוצות אתניות אשר כל אחד מהם הביא את התבשילים שלו והמאכלים שלו, וייסדו מטבח קולינרי מרהיב. אך גם את השילוב המיוחד הזה בין העדות צריך מי שיאמץ לחיקו ויוכל להעניק אותו לציבור שלם של סועדים, שרק מחכים לחידושים הבאים בתחום הקולינאריה ולשילוב של טעמים בתוך הפה. האיש המתאים ביותר לתפקיד הזה הוא איש שהקולינריה זורמת בגופו, ייעוץ קולינרי. מדובר ביועצים שחוברים בדרך כלל לשפים הגדולים ביותר והמוכרים ביותר בעולם המסעדנות ומעניקים להם את האפשרות להמשיך ולהתרכז בתחום אותו הם עושים הכי טוב, ניהול המטבח, ומשאירים להם את האפשרות למצוא את הטעם המיוחד אותו הסועד מחפש.

כיצד מתבטאת תרומתם של יועצי קולינאריה
כאמור, שילוב העדות בישראל מוביל גם לשילוב טעמים כמותו סביר שלא תמצאו בשום מקום אחר על פני הגלובוס. כך לדוגמא, לא יהיה זה נדיר במיוחד למצוא במסעדה מסוימת אפשרות לאוכל ביתי מהמטבח של סבתא, כשלצידו תוכלו לבחור מנת גורמה, זאת מכיוון שיועצי קולינאריה מבינים את טעמם של הלקוחות שבאים לכל מסעדה ומסעדה. יועצים אלה ידאגו כמובן שכל שינוי בתפריט, בין אם מדובר בהוספת מנה חדשה על מנת לגוון את הטעם הקולינארי במסעדה, ובין אם מדובר בשינוי מסוים באחד המאכלים, ייעשה תוך מחשבה על ההתנהלות הכלכלית של המסעדה, ולכן אין כל דאגה שהוספת המאכל החדש למשל יגרום לחריגה כלשהי בתקציב. אז נכון, ישראל עדיין לא מעצמה של קולינריה, ויש לה דרכים רבות ללכת בהן עוד בטרם היא תשלים את המהפכה הקולינרית במלואה, אך בלא כל צל של ספק ניתן לראות במסעדות רבות את ההתקדמות המשמעותית אותה היא ביצעה במרוצת הזמן.

מצא אותנו

הצטרף אלינו לשידור שלנו