URBAN CULINARY SCHOOL

Home of future chefs

<חזרה

לימודי אומנות הקולינריה המקצועית

תאור
התוכנית הקולינרית המקצועית של מכללת UCS מובילה את הסטודנטים שלנו ממיומנויות סכין בסיסיות ובעזרת טכניקות שהוגדרו על ידי השפים מוערכים בארץ ובעולם למקום מקצועי וגבוהה בעולם. בעזרת אימוני הטכניקות וידיעת הבסיס בצורה יציבה יוכלו הסטודנטים שלנו להתפתח ולהפוך לאומנים קולינרים. במסגרת התוכנית ובנוסף ללימודי קולינריה יוכשרו הסטודנטים בכל נושא התברואה בתום מבחני גמר יקבלו הסמכה כנאמני תברואה של משרד הבריאות. התלמידים יקבלו את כל חומרי הגלם והציוד הנדרשים לייצור מנות במהלך השיעורים. התוכנית שנבנתה על ידי המרצים של מכללת UCS שפים הידועים ובעלי שם בישראל תהווה אבן יסוד חשובה לבישול משובח במתכונת שיעורים אינטנסיביים המשלבת לימודים מעשיים ותיאוריה כאחד שבסופה התלמידים עוברים התמחות מעשית וצוברים ניסיון בהנחיתו של שף המנחה אותם לעבודה נכונה.

מטרת הלימודים
להקנות בסיס יציב שממנו יתפתחו קולינרית ומקצועית בצורה מקצועית על מנת שיוכלו לתת ביטוי ליצירתיות ולהפוך לשפים אומנים, להקנות כלים תברואתיים מה שיסייע לבוגרים בעבודתם בתחום ויעניק להם יתרון משמעותי בהתנהלותם במטבח העיסקי ובקבלתם לעבודה. התלמידים ילמדו שיטות בסיסיות, חיתוך, היכרות עם מלאי וציוד, מבוא לחומרי גלם ומוצרים, הכנות מוקדמות, ארגון והיגיינה במטבח, יצור, יצירת מנות מחומרי גלם שונים כגון: ביניהם ביצים, דגים, בהמות, עופות קטניות, ירקות ועוד, בנוסף ילמדו השפים להעתיד להתמחות במטבחי עמים, בצקים, קינוחים והרכב תפריטים לארוחות שונות ומגוונות. התלמידים יוכשרו לתחום התברואה וילמדו כיצד התחום מלווה את הרכש, יצור, קנייה ואחסון מזון ועוד. המטרה העיקרית של לימודי אומנות הקולינרית היא להוציא לשוק טבחים ושפים תברואנים בעלי יכולות ורמה מהגבוהות ביותר לשוק התעסוקה בתחום ולאפשר להם להשתלב בעזרת ידיעותיהם ומיומנותם בצורה קלה.

קהל יעד
כל מי שלא מתפשר ומעוניין ללמוד מהטובים ביותר בתחום, כל מי שחפץ לבנות קריירה בתחום הקולינריה, כל השואף להיות שף אומן.

תנאי קבלה
10 שנ"ל
ראיון קבלה

משך הקורס
42 מפגשים כל מפגש של 6 ש"ל.
130 שעות התצחות מעשית.

תעודות
בסיום הלימודים והתמחות מעשית יונקו לסטודנטים תעודת סיום קורס אומנות הקולינריה המקצועית מטעם מכללת UCS בחסות האיגוד הישראלי לשפים וקולינריה ICCA ותעודת נאמן תברואה המותנת במעבר בהצלחה של מבחני משרד בריאות.

אפשרויות תעסוקה
בתום הלימודים יפתחו בפני המסיימים אפשרויות תעסוקה רבות בתחום הקולינרי במסעדנות, מלונאות וחברות קייטרינג שבהם יוכלו התלמידים להתחיל את עבודתם ולהתקדם לעמדות מפתח. תעודת ממונה תברואה של משרד הבריאות תעניק למסיימים יתרון בולט על מתחריהם כיוון שעובד מקצועי שמכיר את תקנות משרד הבריאות וידע להעניק לבעל עסק פתרונות יצירתיים על מנת לעמוד בדרישות המשרד ולשמור על ציבור לקוחותיו יהווה נכס למקום עבדותו.

  • הכרת הסדנה והכרת נוהלים
  • נאמן תברואה
  • ההכנות מוקמות וצורות וטכניקות חיתוך ירקות ופרות
  • מטבחי עמים
  • סלטים
  • נוזלים ורוטבים בסיסיים
  • מרקים ומילויים למרקים
  • מרקי עמים
  • שיטות בישול קלאסיות
  • שיטות בישול להארכת חיי מדף
  • בעלי כנף
  • מנות ראשונות מנות ועיקריות מעופות
  • דגים
  • מנות ראשונות מנות ביניים מדגים
  • מנות עקריות מדגים
  • בקר
  • מנות ראשונות מנות ביניים מבשר
  • מנות עקריות מבשר בקר
  • מנות עיקריות מבשר טחון
  • מנות מביצים
  • מנות ביניים חמות ותוספות עמילניות
  • מנות ראשונות ומנות ביניים מקטניות
  • מנות נלוות – תוספת עמילניות
  • תפוחי אדמה
  • פסטות, תירס, אורז
  • תוספות ירקות
  • בצקים
  • קינוחים
  • מטבחי עמים
  • תפריטים לארוחות
  • הרכבת תפריט אישי למבחן
  • מבחן סיום עיוני
  • מבחן סיום מעשי
  • יעוץ אישי להמשך קריירה וחלוקת תעודות

מצא אותנו

הצטרף אלינו לשידור שלנו