URBAN CULINARY SCHOOL

Home of future chefs

<חזרה

אומנות המטבח היווני

תאור
המטבח היווני נכלל בקבוצת מטבחי הים התיכון לכן מאפייניו דומים למטבח הבלקני, האיטלקי והטורקי. התחום הקולינרי ביוון מפותח ועשיר ומהווה חלק בלתי ניפרד מהתרבות היוונית הרי שבשנת 330 לפנה"ס כתב ארכאסטראוס היווני את ספר הבישול הראשון בהיסטוריה. במטבח היווני משתמשים רבות בשמן זית, דגים, דגנים, יין ובשר, כאשר מרכיבים חשוביים לא פחות כגון יוגורט, גבינה, זיתים, עשבי תיבול ומיץ לימון. לקינוח לרוב ישמשו במטבח היווני מרכיבים כגון אגוזים, דבש, פירות ובצק פילו. במהלך הלימודים במכללת UCS נלמד אותכם להכיר את המטבח היווני, להכין מאכלים מאוזנים בעזרת שפע של מרכיבים איכותיים.

מטרת הקורס
פיתוח חשיבה יצירתית וחדשנית על ידי הקניית בסיס יציב בתחום המטבח היווני. בעזרת הקורס תוכלו להפתיע את אורחיכם במקצועיות וטעם משובח עם מגע יחודי שלכם שתפתחו כבר במהלך הלימודים. בין נושאי הלימוד: הסבר על המטבח היווני ומבוא לטעמיו ומרכיבו השונים, טכניקות שונות של הכנת רטבים וצורות חיתוך המאפיינות אותו, הכנת סלטים, מרקים, ספנוקופיטה (בורקס תרד וגבינות), הכנת תבשילי בשרים ודגים המאפיינים את המטבח היווני ועוד.

קהל יעד
הקורס אומנות המטבח היווני מיועד לכל מי שחפץ לפתח את כישוריו במטבח ולהפוך את התחום לקריירה, טבחים המעוניינים להתמקצע בתחום האוכל היווני, אנשים פרטיים המעוניינים להשתדרג ולהפתיע את אורחיהם, יזמים המעוניינים לפתוח עסק בתחום הקולנריה ועוד.

תנאי קבלה
כל המעוניין להרחיב את ידיעותיו במטבח ולהתמחות בהכנת אוכל ים תיכוני.
משך הקורס
4 מפגשים בעלי 6 ש"ל כל אחד
הקורס יפתח בשעות הבוקר/ערב במחזורים שונים.

תעודות
בסיום הלימודים יקבלו הבוגרים תעודה השתתפות מטעם מכללת UCS בחסות איגוד הישראלי לשפים וקולינריה ICCA על סיום קורס אומנות המטבח היווני.
אפשרויות תעסוקה
חוץ מהידע העשיר וה מקצועי שבעזרתו תוכלו להכין ארוחות ברמה גבוהה ולהינות מהם עם קרוביכם, חשוב שתדעו ששוק התעסוקה בטבחות צמא וזקוק לאנשי מקצוע ומתחלק לשלושה תחומים עיקריים: תחום המסעדנות, תחום המלונאות ותחום הקייטרינג, לכן ישנן אפשרויות תעסוקה וקידום רבות במסעדות בחברות קייטרינג ובמלונות. ברצוננו להדגיש שההתמחות מאפשרת תעסוקה בארץ ובעולם כולו.

מצא אותנו

הצטרף אלינו לשידור שלנו