URBAN CULINARY SCHOOL

Home of future chefs

<חזרה

קורס נאמן תברואה – לימודים דיגיטליים

המומחה בעולם האוכל? הקורס הזה הוא ייקח אותך לשלב הבא!
בשוק האוכל המודרני לא מספיק להיות מומחה, כי היום אפשר יותר. היום, זאת ההזדמנות שלך להצטיין, לבלוט ולקבל כלים חיוניים להצלחה בתחום הקולינריה בישראל, בקורס שיפתח לך עתיד.
קורס נאמן תברואה – באישור משרד הבריאות – נועד כדי להכשיר ולהסמיך עובדים מתעשיות המזון השונות, בין היתר טבחים, שפים, קונדיטורים, קניינים ורסיברים במחסני מזון, עובדי קצביה ועוד מגוון רחב של בעלי תפקידים ומקצועות, בנושאי תברואה, היגיינה ובטיחות באחסנת וממכר מזון.
אם אתם חיים ונושמים את עולם האוכל, ורוצים לעשות לעצמכם קריירה, לקבל עדיפות בקבלה לעבודה, אחריות נוספת ושכר נוסף – זה בדיוק הקורס בשבילכם. אם אתם עובדים בתעשיית המזון, הכיתה המקוונת שלנו מחכה רק לכם, ואתם מוזמנים להירשם אליה כבר כאן ועכשיו.
מסלול הלימודים האינטרנטי שלנו – שהוא המסלול הראשון מסוגו בישראל שפועל בתיאום ואישור משרד הבריאות ומספק את ההכשרה המלאה הנחוצה למעבר מבחן ההסמכה הארצי – מאפשר לכם ללמד בקצב שלכם, בכל מקום שתרצו ובלי צורך להיסחב ברכב או בתחבורה ציבורית עד לכיתה. אצלנו, אתה יכולים לסיים את הקורס כולו ואת מבחן הסיכום מהמחשב שלכם בבית, ולהגיע רק למבחן ההסמכה המסכם של משרד הבריאות, שמתואם מראש עם כל תלמיד שמסיים את הקורס בהצלחה.

מטרת הקורס
הקניית ידע מעשי במקרוביאולוגיה של המזון וההשלכות על בריאות ובטיחות המזון ובריאות הסועד/אורח/קונה
הקניית ידע למניעת הרעלות מזון וגילוי מהיר של מזון מקולקל
המטרה היא להכשיר יועצי תברואה לפי דרישות משרד הבריאות על מנת שבתי עסק העוסקים בקולינריה יוכלו להעסיקם/להשתמש בשרותיהם ולצמוח מבלי חשש לסכנות תברואתיות וחוקיות בנושא. בין תחומי הלימוד יקבלו הסטודנטים כלים בתברואת מזון בכל הנישות והתהליכים כגון: רכש, יצור, שינוע אחסון ועוד.

קהל יעד
עובדים מתעשיות המזון השונות, בין היתר טבחים, שפים, קונדיטורים, קניינים ורסיברים במחסני מזון, עובדי קצביה ועוד מגוון רחב של בעלי תפקידים ומקצועות, בנושאי תברואה, היגיינה ובטיחות באחסנת וממכר מזון

תנאי קבלה
– כל אדם אשר עובד או עוסק זמנית בתחום הייצור, ההגשה וממכר מזון.

משך הקורס
מסלול הלימודים האינטרנטי שלנו – שהוא המסלול הראשון מסוגו בישראל שפועל בתיאום ואישור משרד הבריאות ומספק את ההכשרה המלאה הנחוצה למעבר מבחן ההסמכה הארצי – מאפשר לכם ללמד בקצב שלכם, בכל מקום שתרצו ובלי צורך להיסחב ברכב או בתחבורה ציבורית עד לכיתה. אצלנו, אתה יכולים לסיים את הקורס כולו ואת מבחן הסיכום מהמחשב שלכם בבית, ולהגיע רק למבחן ההסמכה המסכם של משרד הבריאות, שמתואם מראש עם כל תלמיד שמסיים את הקורס בהצלחה.

דרישות אקדמיות להצלחה בקורס:
השתתפות מלאה בכל השיעורים בקורס (ללא הגעה לכיתה, בקצב שלכם), עמידה בהצלחה בבחינות הפנימיות בציון 100 ועמידה בבחינת ההסמכה המסכמת של משרד הבריאות בציון עובר לפחות של 65.

תעודות
בסיום הקורס לאחר עמידה בדרישות המכללה וגמר המבחן המסכם של משרד הבריאות בהצלחה, כל תלמיד יהיה זכאי לקבל תעודת הסמכה של נאמן תברואה מטעם משרד הבריאות, ותעודה ממכללת UCS על סיום קורס .
.

אפשרויות תעסוקה
הכשרת נאמני תברואה ומזון נדרשים בשוק התעסוקה ובעתיד הקרוב מאוד יהיה חובה על כל בית עסק העוסק בייצור והגשת מזון, חברות קייטרינג, משרדי ממשלה, מוסדות פרטיים וציבוריים, מלונות, מסעדות, רשתות מזון ועוד, לכן יש כאן מקצוע נדרש שניתן לרכוש עם תעודה יוקרתית של המכללה ומשרד הבריאות.



  • יסודות במיקרוביולוגיה של המזון
  • קו זרימת המזון מהספק ועד לסועד
  • גורמים המשפיעים על בריאות ובטיחות המזון
  • מחלות והרעלות מזון
  • רכישת המזון, סימון מזון וחיי המדף, זיופים, גילוי ומניעה
  • הובלה, אחסון ואחזקת מזון בתנאים בטוחים
  • שיטות שימור מזון גולמי ומבושל
  • מעברים ממצב למצב, כגון קירור, הקפאה, הפשרה, חימום וחימום חוזר
  • תקנות ותנאים - רישוי עסקים ומטבחים מוסדיים
  • הגיינה של העובדים והשפעתה על בטיחות המזון
  • מניעת ריבויי חיידקים במזון

מצא אותנו

הצטרף אלינו לשידור שלנו