URBAN CULINARY SCHOOL

Home of future chefs

<חזרה

בישול בואקום סו-וויד

תאור
טכניקת הבישול בואקום ידוע מאוד בקרב מקצוענים קולינריים וכל מי שאוהב טעמים טבעיים באוכל. השם המקצועי של סוג בישול זה הוא Sous-vide שבצרפתית פרושו "תחת וואקום". מהות השיטה היא הכנסת חומר הגלם לשקית פלסטיק אטומה והחדרתו לתוך אמבט מים כאשר שומרים על טמפרטורה אחידה בזמן הבישול, מה שמאפשר לאוכל להתבשל בצורה אחידה מבפנים ומבחוץ. זו שיטה שבעזרתה ניתן להגיע לתוצאות מושלמות ולשלוט במידת העשייה של המזון מה שקשה יותר להשיג בשיטות בישול אחרות לכן שפים משתמשים בה זמן רב בעולם כולו.

מטרת הקורס
אנו במכללת UCS נכשיר אותכם לעבוד בשיטת ה סו-ויד, נכין מאכלים מבשר, דגים וירקות. נתחיל את הלימוד בהכרת ההסטוריה ופיתוח של שהשיטה, עקרונות הפעולה ויתרונותיה על פני שיטות אחרות. נכיר את הציוד בעזרתו מבשלים בשיטת הסו-ויד, תבלטת טמפ' וזמני הכנה לחומרי הגלם השונים, נלמד להכין קינוחים ומנות מפירות ועוד.

קהל יעד
הקורס מתאים לכל מי שמעוניין להתפתח מקצועית בתחום הקולנריה כמוכן הקורס מתאים לחובבי מטבח וכל המעוניינים ללמוד להעשרה עצמית על מנת לקבל ביבטחון בעשיית מזון, להפתיע את בני המשפחה והחברים במאכלים חדשים ולכל אוהבי הקולנריה.

תנאי קבלה
כל המעוניין להרחיב את ידיעותיו במטבח ולהתמחות בהכנת אוכל בשיטת Sous-vide .

משך הקורס
4 מפגשים בעלי 6 ש"ל כל אחד
הקורס יפתח בשעות הבוקר/ערב במחזורים שונים.

תעודות
בסיום הלימודים יקבלו הבוגרים תעודה השתתפות מטעם מכללת UCS בחסות איגוד הישראלי לשפים וקולינריה ICCA על סיום קורס בישול בשיטת Sous-vide .

אפשרויות תעסוקה
חוץ מהידע העשיר וה מקצועי שבעזרתו תוכלו להכין ארוחות ברמה גבוהה ולהינות מהם עם קרוביכם, חשוב שתדעו ששוק התעסוקה בטבחות צמא וזקוק לאנשי מקצוע ומתחלק לשלושה תחומים עיקריים: תחום המסעדנות, תחום המלונאות ותחום הקייטרינג, לכן ישנן אפשרויות תעסוקה וקידום רבות במסעדות בחברות קייטרינג ובמלונות. ברצוננו להדגיש שההתמחות מאפשרת תעסוקה בארץ ובעולם כולו.

מצא אותנו

הצטרף אלינו לשידור שלנו